2012-03-19

CEYLAN - [1967.06.20] - NO.74


CEYLAN - [1967.06.20] - NO.74


Önceki Milliyet Çocuk paylaşımımızda, geçmişte Türkiye çizgiroman pazarında İngiliz kaynaklı yayınlardan alınmış çizgi kahraman ve serüvenlerin önemli yer tuttuğunu, özellikle çocuk dergilerimizi beslediğini çıtlatmıştık.

60'larda esen İngiliz rüzgarıyla yelkenini dolduranlardan biri de Erdoğan Egeli'nin sahibi olduğu Ceylan Yayınevi...

Yayıneviyle aynı ismi taşıyan Ceylan Dergisi 50'lerden 70'lerin ilk yıllarına kadar 4 seri halinde yayınlanmış.Üçüncü ve dördüncü serinin fasikülleri halen sahaflarda bulunabiliyor. Bir ve ikinci seri ise "nadir ötesi" durumunda.

Aşağıda indirme linkini verdiğimiz dergi, 3. serinin 9. cildinden çıkma... Defolu bir baskı. Renkli sayfalarda siyah mürekkep kullanmayı unutmuş matbaa. Defo fark edilince dergileri imha etmek yerine, daha sonra yapılacak cilt derlemelerinde kullanılmasına karar verilmiş olsa gerek. Elimdeki 9. cilt birkaç defolu sayı daha içeriyor... Koleksiyonerler için defolu basılar değerli sayılsa da, taranıp sayısallaştırılmış defolu bir fasikülün pek anlamı olmadığını siz de kabul edersiniz. O nedenle indirmeniz için verdiğimiz linkteki dosya, kesilmiş biçilmiş ve okunurluğu yükseltmek amacıyla da siyah-beyaz'a dönüştürülmüştür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...