2012-04-16

1001 Roman - Sayı: 23 [1966.04.04]

1001 Roman 
Sayı: 23 [1966.04.04]

Yıldırım Shirbaz'ın yayınlandığı özgün dergiyi ve yayıncıların verdiği gerçek ismi bilen varsa, bir haber eder bilgi verirlerse sevinirim..


Bu arada iş seyahati nedeniyle birkaç gün uzak kalacağım buralardan. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta başı kaldığımız yerden devam ederiz.

8 yorum:

  1. 1001 Milliyet Kardeş Ceylan ve pek çok çizgi hakkında yazı. Buradan ayrılınmıyor. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim Mehmet abi, senin ilgine mazhar olmak başlıbaşına güzel..

      Sil
  2. Yıldırım Sihirbaz; "Thunder Boult", Buster (28.mart.1964)
    Yaratıcısı; Tom Kerr
    O tarihlere ait Buster'lar nette olmadığı için kanıtlamak zor, bulunan tek kaynak; http://www.internationalhero.co.uk/t/thunboul.htm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süheyl çok teşekkür ederim. Valla utandım. Onca arbededen sonra dahi yardım eli uzatacak gönle sahip bir arkadaşı zamanında incitmiş olma ihtimali yüzümü kızarttı.

      Verdiğin bilgi benim için emsalsiz değerde. Buster ileriki yıllarda, daha çok mizahi ögeler barındıran bir dergiye dönüştüğü ve ben de bu özelliği ile onu kafama yerleştirdiğim için hiç üzerine düşmediim bir dergiydi. Hemen elimdeki 63'e ait birkaç sayıyı kontrol ettim ve bam! Yine orijinalinin hangi ÇR olduğunu merak ettiğim "Yeşil Canavar" "Hayalet Express" gibi öykülerin kahramanı ile karşılaştım. "Maxwell Hawke" imiş. Yani çifte hazine buldurdun bana, çok çok teşekkür ederim...

      Sil
    2. Tekrar merhaba, (kusura bakma hâlâ adını öğrenme şansım olmadığı ve lâkaplarla hitabetmekten artık sıkıldığım için...)

      Geçmiş bir dönemde forum rekabetçiliği içerisinde, ilkesizliklerin yol açtığı bir anlamsız çatışma halinde birbirimizi kıracak sözler ettik gerçekten. Dün gece blogunu incelerken, "bu ülkede çizgiroman dergiciliğini araştırmacı ciddiyetle ele alan, bu işe oturup kafa patlatıp, bilinçli mesai veren kaç kişi varız acaba?" diye sordum kendime. Bunu idrak edince, geçmişteki tartışmaların kaosunda işin aslını gözden kaçıracak hale geldiğimizi görmemek mümkün değil. Hele bu akşam senin gönül alıcı sözlerini de okuduktan sonra, şu an bu konuda yanılmadığımı memnuniyetle anlıyorum.

      Buster hakkında söylediklerine katılıyorum, 40 yıllık yayın hayatına iyi başlamış ama aynı kalitede götürememiş bir dergi idi. "Yeşil Canavar" "Hayalet Express" ile ilgili söylediklerin beni de heyecanlandırdı ve çok sevindim. Ne yazık ki İngiliz ÇR dergilerinin doğru düzgün bir veri tabanı olmadığı için, çok sayıda derginin yüzlerce hikayesi arasında resmen bulmaca çözüyoruz. Benzer bir sıkıntıyı kendi blogumda Kaplan sayı 7 araştırmasında ben de yaşadım. "Kanlı Bıçak" ve "Canavar Tohumu" için neredeyse bir hafta harcadım, ama sonuçlar Kanlı Bıçak için hâlâ net değil, Canavar Tohumu ise tam bir muamma.

      Neyse, zaten bu işin keyfi de burada değil mi? :)

      Sil
    3. üstadım, ismim hakan.. sanal alemde yer6'dan mr.yer6'ya geçtiğim ve epey de uzun zamandır bu mahlası kullandığım için özdeşleştim gibi bir şey. hangisini tercih edersen kabulümdür, ismim, mahlasım, senin takacağın bir lakap bile olabilir... :)

      geçmiş döneme sünger çekmenin gerekliliği bu forum kavgalarının bizi götürdüğü açmazı görünce iyice ayan beyan olmuştu benim için. diyar ile aramda olan biteni unutmaya ve kendim dahil herkesi affetmeye karar vermiştim bu yıl başında. uyguladım da. (gerçi bu günlerde yeni hasımlar edinmiş görünüyorum, neyse o ayrı mesele.. :) sanırım tabiatımın kaçınılmaz bir yönü bu..)

      gargamel'in mekanı'nın anonim olarak izleyicisiydim. doğrusu, senin kadar cesur olup mahlasımla kaydolmamıştım, zira sahibini incittiğim ve bu tutumumdan pek de hoşnut olmadığım için yüzüm yoktu..

      ortak ilgi alanlarının insanları bir araya getirmesi ve bilgiyi çoğaltması doğru olan. doğru olmakla da kalmayıp, keyifli olan bu. her zaman tutturamıyoruz bu ayarı ama olsun, insan vasfımızı koruyalım, bu da bir şey..

      kanlı bıçak ve canavar tohumu üzerine ben de eğilmeye çalışacağım. umarım elle tutulur bir şeyler buluruz.

      yakın ilgin ve açık yüreğin için teşekkür ederim..

      Sil
  3. Edip

    Sevgili Hakan ben senin bu blog'unu yeni kesfettim ve inan hic ayrilasim gelmiyor buradan. Ellerine saglik artik en siki takipcin durumundayim. Tesekkurler dost mr.yer6

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edip hoşgeldin. Bir ara sağlık sorunların vardı foruma giremiyordun diye hatırlıyorum. Şimdi iyisindir umarım.

      Çok sık olmasa da güncellemeye çalışıyorum blogu, bir süre daha buralardayız netekim. Görüşürüz.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...