2012-05-10

CEYLAN - [1967.07.11] - NO.77

CEYLAN
[1967.07.11] - NO.77
Restore edilmiş tarama CBR formatında indirilebilir. 
Keyifle okursunuz umarım.

11 yorum:

  1. Ceylan gecenin bu vakti kapımı çalmış beni al diye bende bir dosttan gelen bu güzelliğe hoşgeldin dedim sağol dostum.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum serdary, iyi ki varsın.

      Sil
  2. selam, eski forumdan kopan arkadaşların kurduğu yeni forum neresi arkadaşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk ayrılanların kurduğu, herkesin bildiği üzere çizgidiyarı, daha sonra ayrılanlarınki bizimköşemiz, daha daha sonra ayrılanlarınki eskikitaplarım, daha daha daha sonra ayrılacak olanlarınki ise.. :) tabi bu arada herhalde kurulanlar kadar kurulup batan da vardır.

      özetle çizgiliforum en geniş arşiv ve en geniş birikim olarak bir süre daha durmaya devam edecek. belki içinden bir iki forum daha çıkartır.

      yeni arayışlara başarılar dilemek gerek, her ne kadar fazla bir beklentim olmasa da. tabi çigiliye, diyara ve diğerlerine de uzun ömür dilerim bir çizgiroman sever olarak.

      Sil
  3. cevap için teşekkür ederim, bu olaylar bizleri üzdü, keşke hiç olmasa, sizlere saygı duyuyoruz, paylaşımlarınız bizim için altın değerinde, hayal bile edemiyeceğimiz arşivler sizler sayesinde bilgisayarımızda gün gün şekil alıyor, inşallah birgün hepiniz tek bir çatı altında dev bir kadro ile bir forumda buluşursunuz, bunun için ayrılıklarda kırıcı olmamaya özen gösterilmesi gerekir, bizlerde site site gezmek zorunda kalmayız, hem yeni oluşumlara hemde eskilerine başarılar değerli yeraltı ;)

    YanıtlaSil
  4. sevgili aslan kral, kırıcı olmamak keşke mümkün olsa, ayrılık kırıldıktan sonra gerçekleşiyor genelde, ayrıldıktan sonra değil... böyle durumlarda "olan ile ölenin önüne geçilmez" demekten başka bir şey kalmıyor bizlere..

    kimse vazgeçilmez değilse, herkesin yeri doldurulabilir. hatta yeni nesil dinamizm bile getirir. hele ki, kendinden öncekilerden ders almayı becerirlerse.. yani koltuklara yapışmanın pek de bir anlamı yok.. benim için güzel günlerdi, yaşandı ve bitti.. kötü bitti ama başka nasıl bitebilir ki güzel günler.. :)

    kal sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  5. Eskikitaplarım'ı ziyaret ettim, üyeleri görünce güldüm, daha ilk adımda taramış olduğum çarşafların adım silinmiş olarak sunulduğunu gördüm. Eh peki, bekle ki devamı gelsin, bulurda sunarsın.
    İnsanı taramadan soğutuyorlar. İki kitap stoklayan hemen admin olup site açıyor, yeni bir şey yok. Tarayana, emek verene, arayıp bulup sunana saygı göstermezsen, o da taramaktan vazgeçer. Sazan olmanın alemi yok. Paranla emeğinle birikiminle rezil olmanın alami yok. Birleşik kaplar misali kaplardaki sular eşitlenene kadar devam eder, sonra durağanlaşır, sonra yok olma başlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eskikitaplarım'a ben de bir göz attım. bir forum oluşturmak zor iş. kimin ne kadar zorluğa katlandığını anlamak için yöneticilerin mesaj sayılarına da bir bakayım dedim, 4 kişiye bakmam yetti. bir tane 5000 mesaj sayılı abimiz var, 3 tane de 2000! Gerçekten ciddi bir çalışma yapıldığı hissine kapılıyor insan. Lakin bir problem var; forumdaki toplam konu sayısı 2559, toplam mesaj sayısı ise 4600.. yani forum yazılımı matematik bilmiyor, anlaşılan.. :)

      sevgili betonkol, galiba bu işler hep böyle yürüdü hep de böyle yürüyecek.. biz yine de soğumayalım tarama işlerinden. milli sayısal kütüphanemiz büyüyor, ürettiklerimiz elinde olmayanlara gidiyor, bu arkadaşlar da aracı oluyorlar işte! bir de en azından kendilerine dürüst olup imzaları filan silmeseler, geçmişten gelen tartışmalar, tatsızlıklar gibi başka unsurların devreye girmemesi halinde kimse paylaşılanı sorun yapmaz herhalde...

      kısa zamanda yok olurlar mı bilmem. istemem de. en azından forum üyelerinin elinde çizgiliforum ve çizgidiyarı'ındakibirikimin hemen hemen tamamının olduğunu bilince, bunları hangi noktada servis etmeye başlayacaklarını kestirmek güç. Bakarsın hiç olmaz böyle bir şey ama, senin Çarşaf örneğine bakacak olursak pek de ilkeli bir duruşları yok gibi.. hayırlısı diyelin.. :)

      Sil
  6. "Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örülüdür". Biz iyiniyetle taramaya devam edelim, iyi güzel de. Ortada ki sermaye (böyle görüldüğü için öyle yazdım) sürekli çatışmaya ve kırgınlıklara sebep oluyor.
    Çakal, akbaba, leş kargası takımı için sözüm yok, onlar hemen her gördükleri birikime sırıtarak, utanmadan hücum ediyorlar. Hiçbir şey olmamış gibi hemen sofraya kuruluyorlar.
    İnsanların çirkin yüzlerini görmek hiç hoşuma gitmiyor, buna ben sebep olmak istemiyorum.
    Bu konu bitmez, bekleyelim görelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o deyişi ben de çok severim. o yolu döşerken gayet iyi inceledim yöreyi.. :) bizler iyiniyet taşlarını teker teker döşeyip menzile doğru yavaş yavaş ilerlerken, hemen yanda vızır vızır işleyen bir otoban olduğunu fark edemiyoruz galiba. hayıflanışımız o yüzden. ama, belki yolu bitiremeden ömrü bitiririz, bu da o haddinden fazla sıcak ortamı göremeyeceğimiz anlamına gelir.. zira cezanın bir kısmını bu dünyada halletmişizdir.. :)

      latife bir yana, kendinde olmayana ne pahasına olursa olsun sahip olmak isteği, geçmişte olduğu gibi gelecekte de savaşlara neden olur herhalde.. keşke elimizde sihirli değnek olsa da halletsek bu sorunu. ama etrafa bakınca sihir değil sadece değnek görüyorum insanların elinde.. dedi deliyi görünce sopasını gizler deyip, bir sopa da biz mi edinsek ne.. :)

      Sil
  7. Kitap tarayan, arşivini karşılıksız açan, ölmeden digital ortama kazandırmağa çalışan hepi topu 20-30 kişiyi geçmez. Diğerleri işi lafla cümbüşle götürmeğe çalışan kişiler. Kötü niyetli olduklarını söylemiyorum, ama o kadar işte.
    Tavuk yumurtası çok satar da, ördek yumurtasını kimse bilmez.
    Çün ki tavuk yumurtlayınca bas bas bağırır, reklamını yapar, ördeğin gıkı çıkmaz.
    Biz pardon demek için bile ağzımızı açsak, cümbüşün sapı sırtımıza iniyor. Adamlar barıştan, demokrasiden, kardeşlikten, saygıdan bir hava tutturuyorlar,ağzımız açık kalıyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...