2012-10-26

Milliyet Çocuk 1974 - 100

Kurtarma Operasyonu çerçevesinde...

Milliyet Çocuk 100 sayısında okuyucusunu iki yeni çizgiromanla buluşturmuş. İlki orijinali Fransız Tintin dergisinde yayınlanmış olan ve çizeri Eddy Paape'i Luc Orient'ten de tanıdığımız Tommy Banco, diğeri ise "Gizli Örgüt" ismiyle okuyucuya sunulan ve İngiliz Lady Penelope dergisinden alınma The Man From U.N.C.L.E...

The Man From U.N.C.L.E aslında Amerikan NBC televizyonunda 4 sezon boyunca yayınlanmış (1964-1968), yaratıcıları arasında James Bond'un yazarı Ian Fleming'inn de bulunduğu ve yayınlandığı yıllarda bir sürü TV ödülünü toplamış başarılı bir TV dizisinin çizgiroman uyarlaması. . Başrollerini Robert Vaughn, David McCallum ve Leo G. Carroll gibi dönemin tanınmış isimleri paylaşmış. O yıllarda oldukça sık karşılaşıldığı gibi hemen çizgiroman uyarlamaları piyasaya sürülmüş. Önce Amerika'da Gold Key tarafından çizgiroman versiyonu çıkartılsa da bu alandaki en başarılı çalışmalar İngiliz Lady Penelope dergisinde yayınlanan seri olarak kabul ediliyor.

Milliyet Çocuk Lady Penelope'un yayınladığı ikinci serüvenden başlatmış seriyi (Lady Penelope, sayı 009, 19 Mart 1966). Baskı kalitesi nedeniyle özgün halinden epey bir feragat edilmiş olsa da oldukça başarılı çizimler olduğunu siz de takdir edeceksinizdir, okuduğunuzda (umarım :) )..

Herkese keyifli okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...