2012-12-12

Dick Matena : Mahşer Günü (Blog Derlemesi)

Türkçeye uyarlayıp çizgi-dizgisini yaparak blogumuzda yayınladığımız, sonra da üzerine uzun uzun konuştuğumuz  Dick Matena'nın Mahşer Günü öyküsünün CBR formatındaki sunumunu,  öykünün içerik çözümlemesini ve hakkında bu blogda yapılan söyleşinin bir derlemesini bulacaksınız aşağıdaki linkte. 

Çözümleme çalışmamızı içeren resim ve metinler ile yorumlarıyla bu çalışmamıza katkıda bulunarak yeni açılımlar ve farklı bakış açıları getirenlerin  mesajları bir MSWORD dosyasında derlenerek sunuma eklendi...

Arşivinde bulundurmak isteyenler için: 

Dick Matena - Mahşer Günü (Judgement Day)

Not: CBR dosyası içindeki yer alan MSWORD dokümanı Gonvisor yazılımında görüntülenme sorunu yaratıyor. CDisplay veya Comicrack gibi diğer yazılımların kullanılması halinde problem yaşanmayacaktır. Dilerseniz Winrar yardımıyla sözkonusu dosyayı ayıklayıp Gonvisor'daki sorunu aşmanız da mümkün. :)

Edit:
Stoktan dostum akledip uğraşarak hem öykü, hem de izleyen çözümleme ve yorumlama süreçlerimizi bir PDF dosyasında biraraya getirmiş. Böylece derli toplu bir sunum ortaya koymuş, üstelik CBR içi MSWORD dosyasının yarattığı görüntüleme sorununu aşıvermiş bir çırpıda. 

Kendisine çok teşekkür ediyorum, hem yorumlarıyla katkıda bulunduğu hem de sunumun daha uygun nasıl yapılabileceği konusunda kafa yorduğu için. 

PDF formatında: Dick Matena - Mahşer Günü (Judgement Day)

Alternatif Link: Dick Matena - Mahşer Günü (Judgement Day)

2 yorum:

  1. Her zamanki gibi sağlamcı ve garanti iş yapma ilkesine uygun olarak bloğunda bu güzel matenna çizgileri ve yorumlarını gelecek kuşaklara aktarma çabana takdirlerimi sunuyorum dostum.Zaten ne yaparsak amaç bugün değil gelecek olmalı ki bizden sonra da bu gök kubbede bir sedamız kalsın.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Serdar. Üzerine çok şey söylenebilecek, görsel anlamda müthiş bir öykü olmasa da mesajı bağlamında bildik çizgiroman sınırlarını zorlayan ayrıksı bir önrekti Matena'nın çalışması. Çözümleme ve yorumlar bir "kullanıcı klavuzu" tadı yakalamışken materyal ziyan olmasın dedik.. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...