2012-12-25

DOĞANKARDEŞ [1972.12.11] SAYI.50



4 yorum:

  1. Sevgili yer.6 yeni yıla girmemize günler kala sana yeni yılın mutluluk,sağlık getirmesini çocukluğundaki o güzellikleri bir anlıkta olsa yaşayabileceğin zamanlarının olduğu bir yıl geçirmeni diliyorum.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Serdar Dost. Aynı temennileri tüm iyi insanlar için isteyelim. İyilik güçlersin, serpilsin, büyüsün, 2013'de ve sonrasında da dünyamızı doldursun. Nice mutlu yıllara...

      Sil
  2. konu listesinde "astronot niyazi" ibaresini görünce, "hadi canım ne işi var astronot niyazinin bu blogda" deyip konuya bakınca çizgiroman olduğunu farkettim. malum, aydemir akbaşın da astronot niyazi adında bi filmi var. demek o yıllarda bu ibare genel kullanıma girmiş bi kelimeymiş.. evet evet hatırlıyorum, öyleydi... vatan kurtaran şaban gibi .. bi tür deyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğan Kardeş'te Astronot Niyazi'yi okuyacak çağda olanlar tabi ki bir kaç yıl sonra A.Akbaş'ın Astronot Niyazi'sini seyredecek çağa gelmişlerdi. :) Sanırım bilimkurgunun o yıllarda ülkemizde de yaygınlaşması nedeniyle uçuk kaçık işlerle uğraşanlara yapılan bir yakıştırma olarak astronot sözcüğü de kullanıma girmiş olmalı.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...