2013-01-29

Blog istatistikleri:



Aslında 1. yaşımız için saklıyordum bu istatistikleri. Ya da 100. konubaşlığımızı açtığımız, “dalya” dediğimiz gün kullanırız, diyordum. Sanırım, en uygun zaman şimdi.

Müsekkin nereden nereye geldi, başka bir deyişle; bir yerden bir yere gitti mi, yoksa yerinde mi saydı, göstermek için faydalı olacağını umuyorum. Belki başka faydaları da olur.

Konu başlıklarının niteliğine göre bu güne kadar aldığımız hitler şöyle:

1001 Roman: 616
Ceylan: 826
Doğan Kardeş: 736
Milliyet Çocuk: 797
Çizgi-Dizgi: 897
Diğer: 150
İçerik Yoğun: 558

Toplam: 4580

Pek parlak görünmedi gözüme.

Bu metin yazılırken Müsekkin’in sayacında görünen ve toplam hit sayısını yansıtan 11000 rakamının büyük bölümünün yeni bir şey var mı diye yapılan ana sayfa görüntülemeleri olduğu anlaşılıyor.

Ayrıca blog’un 2012 Eylül ayından beri Statcounter aracılığıyla loglarını tutuyordum. Haftalık olarak hit raporları gelir bu hizmet sitesinden: Alınan hitlerin ne kadar gerçekçi olduğunu, okuyucu kitlesinin ortalama kaç kişi olduğunu kestirmenize yarayan şöyle detaylar içerir rapor:

 
Statcounter türü hizmet sitelerinin blog yazarları için sağladığı destek bununla kalmıyor. Bir de istenmesi halinde, blog okuyucularının türlü detaylarına ulaşılmasını sağlayan ayrı bir rapor indirilebiliyor siteden. Böylelikle okuyucuların hangi kaynaklar üzerinden bloga ulaştığı, hangi konuları tıkladığı, blogu görüntülerken kullandıkları işletim sistemleri ve internet gezginleri hakkında bilgi veriyor. Tabi gerekli başka detaylar da yer alıyor bu raporlarda. Şöyle bir rapor bu da:

 
Netekim, ilk anda çok gerekli olmadığı düşünülse de yararlı hizmetler olduğu tartışma götürmez. O yüzden her blog yazarının, sahip olduğu her blog için bu tür bir hizmet alması yerinde olur sanırım. 

Neyse efendim, teskin.blogspot.com günlük yaşamın hayhuyundan sıkılanlar, bir ara verip soluklanmak isteyenler veya Müsekkin’e ihtiyaç duyanlar için bir süre daha burada. :)

Not 1: Bu blogdaki tüm paylaşımlar herkese açıktır, isteyen istediği yerde tekrar paylaşabilir. Bundan memnuniyet duyarım, samimiyetle.  Yalnız ricam; cbr dosyaları içindeki text tabanlı info dosyası silinmesin, hak geçmesin yani.

Not 2: Birinci notun yazımı ile blog istatistikleri konu başlığımızın hiç mi hiç ilgisi yoktur, yanlış anlaşılmasın lütfen. 

2 yorum:

  1. Umalım ki uzun süre olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakamlar fazla kişiye ulaşamadığımızı gösteriyor. Gerçi keyif için yazıyorum bu bloga, ama son günlerde ne iştahım kaldı ne de afiyetim. Niyeyse bir kaç hack girişiminden kurtarmam gerekti blogu, daha doğrusu bağlı bulunduğu mail adresimi. Tadı kaçtı yani.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...