2013-10-24

YILAN


YILAN : Bir Avuç Dolar

Yazan : E. Sanchez Abuli
Çizen : Jordi Bernet

Özgün İsim : SNAKEA Fistfull Of Dollars
Özgün Yayın : L'echo Des Savanes Dergisi #171-173 Ve 176-177 Sayıları,
Albin Michel, Fransa, 1998

Türkçe Uyarlama Ve Çizgidizgi : Mr.YER6

İki yıl önce üzerinde severek çalıştığım bir Abuli-Bernet çalışmasıydı Snake, diğerleri gibi... İçerdiği mizah hemen her karesinde, hemen her bulut yazısında yüzümde gülücükler açtırmıştı. Zamanında erişemeyenler için bir de Müsekkin'de iletelim çizgiroman severlere... Hem belki de içimde ukte kalan şu bulut yazısının esrarını çözen çıkabilir bu sefer. :)



8 yorum:

  1. cemalnacitolga....Emeğinize sağlık, Teşekkürler, İlgiyle takip ediyorum

    YanıtlaSil
  2. İngilizcesinden okumuştum ama bir de senin çevirinle okumak güzel olacak. Gerçekten çok hoş, güzel esprilerle dolu bir eserdir. Bu tür kitapları arasıra açıp tekrar hatırlamak da ayrı bir zevk. Sayende de türkçede bir Bernet arşivimiz oluşmaya başladı. Gerisi gelecek umarım.

    Bu arada, kukurekoruu bence 'Clara'da! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Süheyl... Ukte uçtu gitti! :)

      Çevirilmesi veya en azından bir-iki örneği sunulması gerekli o kadar çok iyi yazar-çizer var ki, biraz da onlara eğilmek lazım. Hem Bernet üzerine çalışan başkaları da var biliyorsun. Ben sıramı savdım artık, diye düşünüyorum...

      Sil
  3. Sevgili yer.6 hazır elin değmişken şu ateştop fireball ve stingary çevirilerin vardı.Ki hakikaten unutulmaması gereken işler bunlar bu emeklerinin de bence hak ettiği yer olan blogda olmasını isterim.Hem hilaliahmeri de bu vesile ile anmış oluruz.Onunla beraber bayağı işler yapmıştınız.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaştan her şeyi ufak ufak getireceğim buraya. Zaten çoktan açık link haline dönüştürmüşlerdir herhalde. Ama, bizim üretimlerin yeri artık burası, hiç değilse derli toplu birarada bulunurlar.

      Sil
  4. Yeni bir platform yeni insanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gün yeni bir gün değil mi zaten.. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...