2014-01-20

George Pratt - Kent Williams, Çünkü...

Yazan; George Pratt, Çizen; Kent Williams, Eclipse Magazine #3, Kasım 1981

Belki de bu kadar basittir gerçekten...

8 yorum:

  1. 'başka hayat yok
    bunu ben de biliyorum
    başka rüyam yok
    ama ben onu istiyorum
    ukala dümbeleği!..'

    incelerken bu şarkı sözleri geldi aklıma. :)

    Saatlerle sınırlı kısacık ömürdeki birkaç kanat çırpışı bile göze batmış. Konu kibir, doymak bilmez açgözlülük yani özetle insan olunca şaşmamak lazım.

    Doğanın bir parçası ama kendisi dışında her şeyi dilediği gibi eğip-bükebileceği 'doğal kaynak' olarak görüyor ukala dümbeleği. Doğayı değil, inadına kendini tükettiğinden de bi'haber... komik...



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskançlık, diye özetlemiştim temayı, ama senin yazdığın kadar hoş durmuyor bu tek sözcük... Diğer ölümcül günahları da katıp ballandırmışsın konuyu.. Netekim, cehennemi de dünya üzerinde hazırlıyor kendisine o dümbelek..

      Sil
  2. Son karede ne olduğunu bi' anlasam, bu iki üstadın başbaşa verip kotardıkları işi de anlıyacağım herhalde. Bak herkes dut yemiş bülbül kesildi. Tek anlamayan ben değilim sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eclipse dergisindeki hali de çok silikti Stoktan. Canlandıra canlandıra bu kadar oldu. İlk kare yetiyor ama...

      Sil
    2. O sayıya ben de baktım, hakikaten edit ederken berbat etmiş paylaşan. Yapacak bir şey yok. Ama ikinci kızın çevresinde uçuşan kelebekler 'kıskançlık'tan öte bir şeyler olduğu izlenimi veriyor. O yüzden son kareye ihtiyaç var gibi. Neyse, sağlık olsun. :)

      Sil
    3. Orijinalden kaynaklandığını düşünmüştüm ben de. Büyük ihtimalle renkli bir çalışmayı gri tonlamalı hale çevirirken gümletmişler, demiştim.

      Sil
  3. Ne kadar açık işte insanda ki bencilliğin en yalın çizimi budur.Aslında bizi yaratan dinler ile bizi işte bu durumdan kurtarmak istediği halde dünyanın hali meydanda.Ben asıl çizgilerin bu yalın ve sade anlatımına aşığım sayfalarca yazılacak kelimeler işte bu bir kaç karede çok açık anlatılmış.Çizgi sanatını sanat yapan da bu aslında.Ben ve benim gibi 40 ve üstü kuşak ne kadar şanslıyız ki o kuşağın çizerlerini izleme şansını bulduk bugün kü kuşak saçma amerikan çrleri ile hatta hiç çr okumadan sevgi ve doğru eğitim noksanlığı ile büyüyor.Vay ülkenin haline.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az konuşup çok şey söyleyen öykülerden bu da. Tefsiri uzun, upuzun olur bunların. Mirko İliç'ten bu hikayeyi destekleyen bir başka "kıssa" yayınlayacağım bir sonraki başlıkta... Hemen hemen aynı tema, ama seçtiği simgeler nedeniyle daha açık bir mesaj...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...