2014-01-09

Mirko Ilić - İnsanlığın Mantıksızlık Tarihi


6 yorum:

  1. Kıssadan hisse: Cin fikirli olmak, kısa vadede (belki) işe yarasa da, uzun vadede her zaman bela getirir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde "İnsanlığın Mantıksızlık Tarihi"ismini tam da söylediğin nedene bağlamış Mirko... Gerçi hiç aklımda yoktu ama, galiba son günlerdeki bazı beklenmedik gelişmelere de denk geldi bu kısa öykü.

      Öte yandan "cin fikirli" diye uyarladığım sözcük aslında, baz aldığım İngilizce çevirisinde Joker! Budala, ahmak gibi öne çıkmış anlamları yerine öykünün temasına uygun olan "cin fikir"i kullanmak geldi içimden... :)

      Sil
  2. Mirko Iliç'in az sayıdaki çizgi hikâyelerinden en hoşudur bu, iyi yakalamışsın, güzel olmuş. Üstad ne yapıyor diye bir bakayım dedim de, aslında tasarımcı, illüstratörmüş kendisi ve bu konuda da epey iyi bilinen işleri var. Herhalde o alanda kariyerini sürdürmek kararlılığıyla çizgiroman konusuna pek fazla girmemiş gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgidim kadarıyla, Amerika'ya yerleşip populer siyasi dergilerde illüstratörlük işine ağırlık vermişti. Hiç öyle uzun soluklu denebilecek bir çalışması yok. Nicelik desen, öyle büyük bir külliyatı da yok, ama yaptığı tek tük işlerin çarpıcılığı nedeniyle olsa gerek, kendine bir yer edinmeyi başarmış 80'lerde..

      Sil
  3. Bazıları vardır cin olup çrpmak ister ama bazen kendisi çarpılır.Aslında çizgiler çok şey anlatır da bakmasını bilenlere yer.6 kusura bakma bu kış benim açımdan çok tatsız geçiyor arada takip etsemde biliyorum ki işlerin hep kaliteli sağol azizim.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tadını yerine getirecek gelişmeler kapıdadır, Serdar. Sağlık sorunu olmasın da gerisi kolay...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...