2014-03-14

DOĞAN KARDEŞ : Paket 01



Epeydir blog ile ilgilenemiyorum,
bari hiç değilse, başka mekanlarda yayınladığım taramaları Müsekkin'e aktarıp
zaman kazanayım, diyorum. Hiç değilse, çizgiroman forumlarıyla alış verişi olmadığı halde çocukluğunun yayınlarını internet üzerinde arayan bir kaç kişinin işine yarar.

Şimdilik Doğan Kardeş dergileriyle başlayalım...

6 yorum:

  1. Merhaba,
    Yıllar önce, bir çocuk dergisinde (milliyet veya tercüman çocukta) çıkan,
    konusu da: Devasa bir mağara içinde başka dünyalardan gelip medeniyet kurmuş insanların maceralarını anlatan çizgi roman dizisi neydi? biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
  2. Milliyet Çocuk'un ilk döneminde ve 1978'de baylayan ikinci döneminin ilk yıllarında sıkı okuyucusuydum, bu dergide o tür bir çizgiroman okumuş olsam mutlaka hatırlardım, ama malesef.. ya 80'lerden sonra yayınlanmış olmalı ya da Tercüman, Türkiye Çocuk gibi dergilerde. Onları yayınlandıkları dönemde okuma şansım da hiç olmadı ne yazık ki.

    İletinizi gören bir arkadaş aradığınız yanıtı verir, umarım.

    YanıtlaSil
  3. yanılmıyorsam aradığınız çizgi roman tercuman çocuk'ta 1980'li yıllarda yayınlanan luk orient adlı uzay çağını anlatan bilimkurgu çizgi romanıydı .EN SEVDİĞİM MACERASININ ADI HALA AKLIMDA (SON UMUT).not oğlan sarışın uzun boylu gordon çizgi romanı gibi kostüm giymekteydi. umarım yardımcı olmuşumdur.

    YanıtlaSil
  4. aradığınız çizgi roman 1980'li yıllarda tercuman çocuk2ta yayınlanan(LUC ORIENT) olmalı .hakta en sevdiğim macerasının adıda (son umut) internette arama motoruna yazarsan resimlerinide görürsün.umarım yardımcı olabilmişimdir...

    YanıtlaSil
  5. İş yoğunluğu nedeniyle bloga bakamıyordum günlerdir. Mesajlarınızı görünür kılmakta geç kaldım, kusura bakmayın..

    YanıtlaSil
  6. İlkokul 5. sınıfta okuduğum, yeni sayısının çıkmasını sabırsızlıkla beklediğim Ooğan Kardeş dergilerini bir anda karşımda görmek beni çok mutlu etti. Çok çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...