2014-04-22

GIRL V07N39 [1958.09.27]


İngilizlerin Hulton Press Yayınevi'nden çıkan  Girl, kendi döneminin en özenli yayınlarından biri. Eagle, Swift ve Robin dergilerinin de yayıncısı olan Hulton Press'in 50'li yıllarda ulaştığı baskı kalitesine imrenmemek mümkün değil. Sadece baskı kalitesi olsa iyi, yeralan çizgiromanların her bir karesi standartın ne kadar yüksek olduğunun da göstergesi.

Özel arşivimden taradığım bu sayı, çalışmalarından çokça yararlandığım Scanarama grubunda da kısa süre sonra paylaşılacak. Ancak öncelik Müsekkin'e ait tabi... :)

5 yorum:

  1. Malûm, İngiliz dergiciliğinde kızlar için oldukça geniş ve başarılı ve benim de ilgilendiğim bir yayınlar dizisi var, pek görünmese de... Girl de onlardan biri. Bir süredir Scanarama'da Tammy, Sally gibi başka örneklere de ilgi baş gösterdi, iyi de oldu. Senin de eline sağlık, yine misler gibi bir tarama döktürmüşsün.

    Kız dergilerinde bir çok da İspanyol çizer kalem oynatmıştı ama Girl'deki çizgiler bana pek öyle görünmedi. Biraz baktım; dergi 1951-64 arası yayınlanmış ve yazar çizer takımının tamamı İngiliz.

    Ansiklopedik bilgi isteyen için:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Girl_(UK_comics)

    YanıtlaSil
  2. İspanyolların UK çizgi piyasasına girişleri hemen hemen 50'ların başları aslında. Girl'de de Mandy, Judy, June, Princess Tina gibi dergilerde olduğu gibi rastlamalıydık onların da çizgilerine. Lakin sanırım Hulton'un yayın politikaları gereği olsa gerek diğer dergilerinde de pek İspanyol'a rastlamıyoruz. Öte yandan "kız" dergilerine çizen erkek çizgiromancıların da genellikle sahte isim kullanma yoluna gittikleri biliniyor bu dönemde..

    YanıtlaSil
  3. Valla girl dergisi özellikle o başlığı ile bana hep eagle anımsatıyor scanamara grubunda uk comicden bayağı bir arşiv var ama kota sorunu belimi büküyor yoksa harika şeyler var orada birde kırık link olmasa yer6 az ama vurucu işler de üstüne yok bilesin sağolasın.
    serdary67

    YanıtlaSil
  4. Sağol Serdar, Scanarama UK Comics'in merkezinde. Gerçi son aylarda bir yavaşlama var üretimlerinde, ama bu güne kadar çok tarama kazandırdılar. Ben de ara sıra numune niyetine daha önce taranmamış bir UK dergi seçip paylaşarak borcumu ödemeye çalışıyorum gruba..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...