2014-07-13

DOĞAN KARDEŞ : Paket 06


8 yorum:

  1. Kara gemi'yi görünce anılarım depreşti, uzun zamandır Doğan Kardeş'lerimi karıştırmamışım. Sağlam tasarımdı Kara gemi, çok sevmiştim.

    Derginin içeriğinin seçkinliğini düşündüm bir taraftan da, bir yanda Mike Noble'ın Fireball'u, öbür yanda George Tuska'dan Buck Rogers ve de Wayne Boring'in eşsiz üslubuyla Süperman... Doğan Kardeş içeriği ve kaliteli baskısıyla çıtayı hep yüksekte tutmuş bir yayın oldu.

    Bu sayılardaki Boring Süpermanlerinin orijinallerini aramıştım bir ara. Sadece bir hikâyeyi bulabilmiştim (Süperman krallığını ilan ediyordu) o da hikaye aynı olmakla birlikte farklı bir çizimdi. Herhalde bu da Buck Rogers gibi gazete tefrikasıdır diye düşünmüştüm ama buna dair bir bilgi de yok.

    YanıtlaSil
  2. Belki Süpermen'i ilkin onun çizimlerinden okuduğum içindir ama Kurt Swan'ın uçan adamını daha tutarlı bulurum ben. Hakim tema da genellikle sahip olduğu onca güce rağmen sorunları akıl yoluyla kalıcı çözümlere ulaştıran bir kahraman şeklindedir, ki süper kahraman türü yayınları izleyen, çoğunluğu genç ve çocuklardan oluşan okuyucuya verilebilecek en iyi mesajdır kanımca.

    Öte yandan Doğan Kardeş'in çocuk dergiciliğimizde bir kalite sıçrayışı yaptırdığı tartışmasız bir gerçek. Elbette 66'da Ateştop yılları ile başlayan 10 yıllık dönemi kastediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Doğan Kardeş gibi bir çocuk dergisi ne kendisinden önce ne de kendisinden sonra gelmiştir. O kedni alanında tek idi..

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle! Kâr'ı ön planda tutmayıp, bu toplumun çocuklarının en iyiyi hak ettiği ve geleceğimizin onların elinde yükseleceği düşüncesiyle adeta bir toplumsal proje olarak tasarlandığını düşünürüm Doğan Kardeş'in.

    YanıtlaSil
  5. Yapı Kredinin Galatasaraydaki müzesinde görünce dokunmak için ellerimi uzattığım "çocukluğum"

    YanıtlaSil
  6. Dosyaları indirdiğimde açılmıyor. Hangi uzantıda açabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CBR dosyaları aslında RAR yöntemiyle sıkıştırılmış dosyalardır, ama bunları çizgiroman formatında sıralı sayfalar halinde okumak için çeşitli yazılımlar var Windows ve Android ortamında. Windows için Gonvisor, Android için Perfect Viewer öneririm. Mac temelli işletim sistemleri ve IOS için de yazılımlar vardır mutlaka, ama kullandığım cihazlar olmadığı için "şu yazılımı kullanın" diyebileceğim bir öneride bulunmam doğru olmaz...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...