2012-12-14

Milliyet Çocuk 1975 - 129



Demek ki, saç üstüne oturmak için uzatılan bir şeymiş. :) 6 yıl ayakta beklemek istemiyorsanız saçınızı uzatma sevdasından vaz geçin, türünden bir mesaj kaygısı varmış gibi geldi bana bu yazının. Anlaşılan o yıllarda gençler arasında yaygın olan uzun saç modasından hazzedilmiyormuş pek.

5 yorum:

  1. Saçlar hep okul yıllarında hepimizde problem olmuştur.Saç
    stüne oturacak kadar uzatmak doğrusu benim için hep hayal olarak kalacak uzadığında kıvır kıvır kıvrılan saçlarım vardı.Hep asi yatmayan su ile ıslattığımda bile.Şimdilerde ormanın sayısında azalma olduğu için pek sorun çıkmıyor olsa da içimde hep ukde kalmıştır.Şöyle omuzlara kadar uzanan saçlara sahip olmak.Değerli yer.6 çok derin ve bir o kadar vurucu bir paylaşım olmuş.Bugünlerde proteinden oluşan saçların gündemde olduğu düşünüldüğünde.
    serdary67

    YanıtlaSil
  2. "Kestir lan o saçları, ne öyle papaz gibi dolaşıyorsun!" yılları o yıllar. Derginin de bunun dışında kalacak hâli yok ya, o da bir taraftan katkı sağlayacak. Ama pedagojik(!) çizgi izliyor kafayı kullanarak, dolambaçlı yollardan hedefe varmayı tercih ediyor.

    Sonundaki sınıflandırma da mükemmel, kıtalara göre saç şekilleri. :) Zencininkine tarak işlemiyor, Aborjinin saçıysa tarak tutmuyor. Avrupalıyla Asyalı perfect... Harika!

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim iki çizgi kahraman. Red Ve Pink.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pink Red'in bir açık tonu değil mi zaten? :)
      Şaka bir yana,Pembe Panter MÇ'da yayınlandığı dönemde TV aracılığıyla büyük küçük herkesin gönlüne taht kurmuştu. Yanılmıyorsam o dönemde RetKit'in de çizgifilm versiyonları bolca yayınlanıyordu TRT'de. TV etkisiyle yarışa eşit başlamalarına karşın PP kendini yenileyemediği için günümüzde şöhretinden epey kaybettiği söylenebilir. Red Kit ise hemen hiç bir şey kaybetmedi ününden. Belki de Lucky Luke, ismi boşa değildir de şansı yaver gitmiştir. :)

      Sil
    2. Yorumu yazarken ben de fark ettim ikisinin de bir rengi olduğunu. Daha önce hiç düşünmemiştim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...