2013-12-07

Milliyet Çocuk 1975 - 151


Milliyet Çocuk
Cilt 09 - Sayı 151
[1975.08.27]

Bu sayıda Örümcek ve RedKit veda etmiş, yerlerine Aristokratlar (Gli Aristocratici) başlamış. Yanılmıyorsam bu "kibar hırsızlar" Türkiye'ye Milliyet Çocuk'un bu sayısıyla giriş yapmış olmalı.

Bonelli ürünlerinden tanıdığımız Alfredo Castelli ile Ferdinando Tacconi tarafından yaratılan ve yayın hayatı İtalyan çizgiroman dergisi Il Corriere dei Ragazzi'de 1973 yılında başlayan Gli Aristocratici, Martin Mystère'in yakın zamanda ülkemizde de yayınlanan Homunculus (LAL, 126) isimli serüvenine konuk olmuştu hatırlarsanız...

2 yorum:

  1. Derginin adı 'Çocuk', Kaygısızlar, Zehir Hafiye derken bir de Aristokratlar. Bu noktadan sonra artık 'Milliyet Gençlik' adı daha çok yakışırmış bu yayına. Ayrıca Tacconi favorilerim arasında yer alıyor. Az sayıda Dylan Dog'la da tanıyoruz üstadı. Umarım bu sayıda başlayan Aristokratlar'ın devamı gelir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Aristokratlar'ın devamını okuyabilmek için bu seriden elimde kalan tek bir sayıdan fazlasına ihtiyacımız var, Stoktan.

      Bu seride çizgiroman seçimlerinin hedef kitlenin yaş grubuna pek uygun olmadığı konusunda haklısın. Ama izleyen seride de hedefi yine tutturamayıp, bu sefer de yaş ortalamasını fazla düşük belirlediklerini düşünürüm, tabi yine çizgiroman seçimi açısından...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...