Amerikan tarzı Süperkahramanlarına, öyküsüne ve onu sunuş biçimine uzak olsam da, gerek bazı bölümlerdeki çizimlerin görkemi, gerekse çeviri ve çizgidizginin tertemiz işçiliği nedeniyle okumak konusunda ikna oldum. İyi de yapmışım. "Kan Ayinleri" (Bölüm 2) başlığını taşıyan 23. sayının içinde yer alan şu tek kare için bile okunmaya değermiş Artifacts...
Bir Şeytan Çıkarma ayininin resmedildiği bölümde, Şeytanın tanımlaması o kadar net yapılmış ki, hikaye bambaşka bir şeyi anlatıyor olsa da evrensel düzeyde geçerliliği olan bir çerçeve çizilmiş bu kovulmuş melek için.
Bakın nasıl bir tanım bu!
Merak etmeyin, egzorsistimiz Tom Judge başarılı oluyor ve Şeytan girdiği bedenden uzaklaştırılıyor.
Evrensel nitelikli bu tanımın yöresel bir yansıması olduğunu da söyleyebiliriz sanırım.
"Bu bedeni" kurtarmak için sıkı bir Egzorsist eşliğinde Şeytan çıkarma ayini düzenlemekten başka bir yöntem bulunmasını dilerdik elbette, ama pek de başka çıkar yol yokmuş gibi görünüyor. Malumunuz üzere, bizim Mart ayini başarısız oldu maalesef, hiç değilse Ağustos'ta düzenlenecek olandan sonuç alalım! :)
Ben bu tanımlamayı, halen aramızda yaşayan çok bilindik bi' sima için de gönül rahatlığıyla yapabilirim... Valla cuk oturuyor...
YanıtlaSilZona-X'in 3. sayısında farklı hikayelerde Şeytan konu edilmiş. Aslında bir çizgiromanın sınırlarını aşan ciddi söylemler. Düşündürücü.. Armageddon'un iyiliğin zaferiyle sonuçlanacağı genel düşüncesinin geçerli olmayabileceğinden tut, Yahudi tanrı tasviri ile Hristiyanlarınkinin birbirine taban tabana zıt oluşu yönündeki saptamaya, kendini, "kendini insan olarak yaratan tanrı" sanan şeytanla ilgili öyküdeki çarpıcı unsurlara kadar, çok boyutuyla incelenmesi gerekli bir sayı bu seferki Zona-X... Ha, bir öyküde de şeytana pabucunu ters giydiren avukat hikayesi var.. :) Ama o da cehennemde malesef.. :) :)
SilBence Mart ayini başarılı oldu, şeytan oyun dışında kaldı. Ama siz şeytanı yanlış tarafta aradığınız için farkedemediniz. Sevgiler.
YanıtlaSilSonuç olarak tanımlanan konusunda fikir birliğimiz olmasa da tanımın başarısı konusunda hemikiriz ki, bu da güzel.. :)
SilZorv dostumm zor onun olması için önce o şeytanı iyi anlatmak gerek bizim milletin kendisi şeytan olmuşken zor hemde çok zorrr.
YanıtlaSilserdary67
Şeytanın en büyük hilesi insanları var olmadığına inandırmasıymış, ama bu kadar "dilsiz şeytan" varken -sen bir ara bu sözü sık kullanırdın-, şeytanlık da normalleşiyor, aslında... Aslında günümüzde "insanlık" durumu marjinal kalmaya başladı. :)
Sil