Bu sefer Doğan Kardeş'in 1969'da düzenlediği Büyük Resim Yarışması'na katılan ikibini aşkın gönderi arasında birinci seçilen eser dikkatimi çekti. Özellikle renk seçimi ve fırça darbelerinin kullanımı açısından bir çocuktan beklenmeyecek kadar başarılıydı, hatta "acaba bir büyüğüne mi yaptırdı" diye şüphelenmeye yetecek kadar.
Sayı 34, 16 ve 17. sayfalar, 15 Aralık 1969
Bir daha baktım, tabi... :)
Birkaç sayfa ileride küçücük bir tanıtım yazısı vardı küçük ressam hakkında.
Şu bizim Ezginin Günlüğü'nün eski solisti Hüsnü Arkan olabilir mi acaba diye konuyu kurcaladım biraz.
Şu bizim Ezginin Günlüğü'nün eski solisti Hüsnü Arkan olabilir mi acaba diye konuyu kurcaladım biraz.
Evet ta kendisi...
Aslında adam olacak çocuk ailesinde belli olur eğer ailede sevgi saygı ve çocuğa ve yaptığı işlere önem veren ebeveyn varsa zaten o çocuk adam olur.Ama bazen tersi de olur.
YanıtlaSilserdary67
Özsaygının geliştirilmesi gerektiğini söylüyorsun yani. E, Doğan Kardeş te bu tür organizasyonlarla kendine güven duygusu aşılamış, belki de örneğimizdeki kişi gibi nicelerinin içindeki "ruhu" keşfetmesine katkı sağlamıştır sanırım. Sonuçta o da "kardeş"! :).
SilZerdaliler, Gemiler, Kül Vakti… tınısı ayrı, sözleri ayrı vuran eserlerin sahibi Hüsnü Arkan.. Şarkı söylerken boncuk boncuk ter döker. Bir “solist” ten çok daha fazlasıdır bence. Sevenleri için hoş ve sürpriz bir ayrıntı yakalamışsın. :)
YanıtlaSilMarifet resimde tabi. Bu kadar başarılı olmasa gözden kaçardı. Demek ki, yaptığı işler bütün ömrü boyunca insanla beraber geliyormuş.. :) İlgin için teşekkürler Gabby.
SilKINIK ALBÜM VE HÜSNÜ ARKAN
YanıtlaSil