2014-05-04

Adam Olacak Çocuk...

Eski çocuk dergilerini karıştırırken bazen tanıdık yüzlerle karşılaşıyor insan. Kimi zaman bir politikacı, kimi zaman bir yazar,  çizer veya bir müzisyen, vb, çocukluk fotograflarıyla karşımıza dikiliveriyorlar. Kimileri daha o günlerde nam salmaya başlamış oldukları için kendileriyle yapılan bir söyleşi aracılığıyla o sayfalara konuk oluyor, kimileri yayınlansın diye ya bir şiir ya bir resim gönderdikleri için, kimileri ise derginin fan kulübü üyesi oldukları ya da "bu hafta doğanlar" gibi köşelere fotoğraflarını gönderdikleri için.

Bu sefer Doğan Kardeş'in 1969'da düzenlediği Büyük Resim Yarışması'na katılan ikibini aşkın gönderi arasında birinci seçilen eser dikkatimi çekti. Özellikle renk seçimi ve fırça darbelerinin kullanımı açısından bir çocuktan beklenmeyecek kadar başarılıydı, hatta "acaba bir büyüğüne mi yaptırdı" diye şüphelenmeye yetecek kadar.

Sayı 34, 16 ve 17. sayfalar, 15 Aralık 1969

İsme baktım; Hüsnü Arkan!
Bir daha baktım, tabi... :) 
Birkaç sayfa ileride küçücük bir tanıtım yazısı vardı küçük ressam hakkında.
Şu bizim Ezginin Günlüğü'nün eski solisti Hüsnü Arkan olabilir mi acaba diye konuyu kurcaladım biraz.
Evet ta kendisi...

Uzun lafın kısası; "adam olacak çocuk" kendini belli etmiş zamanında.. :)

5 yorum:

  1. Aslında adam olacak çocuk ailesinde belli olur eğer ailede sevgi saygı ve çocuğa ve yaptığı işlere önem veren ebeveyn varsa zaten o çocuk adam olur.Ama bazen tersi de olur.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özsaygının geliştirilmesi gerektiğini söylüyorsun yani. E, Doğan Kardeş te bu tür organizasyonlarla kendine güven duygusu aşılamış, belki de örneğimizdeki kişi gibi nicelerinin içindeki "ruhu" keşfetmesine katkı sağlamıştır sanırım. Sonuçta o da "kardeş"! :).

      Sil
  2. Zerdaliler, Gemiler, Kül Vakti… tınısı ayrı, sözleri ayrı vuran eserlerin sahibi Hüsnü Arkan.. Şarkı söylerken boncuk boncuk ter döker. Bir “solist” ten çok daha fazlasıdır bence. Sevenleri için hoş ve sürpriz bir ayrıntı yakalamışsın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marifet resimde tabi. Bu kadar başarılı olmasa gözden kaçardı. Demek ki, yaptığı işler bütün ömrü boyunca insanla beraber geliyormuş.. :) İlgin için teşekkürler Gabby.

      Sil
  3. KINIK ALBÜM VE HÜSNÜ ARKAN

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...